Waterwachters | Nieuwegein

Robuuste woningblokken in Hoeverijk

Hier staan de Waterwachters. Als prehistorische rotsblokken verspreid in een groen park aan het water vormen ze straks een stoer ensemble van 12 woningen. Riant, luxe en licht, verdeeld over zes bouwvolumes. In de wijk Blokhoeve West van nieuwbouwlocatie Hoeverijk, waar totaal 178 woningen worden gerealiseerd. 

 

Alle woningen bezitten een terras op het maaiveld, dat soms in het water is geschoven. Daardoor ontstaan er verrassende doorzichten vanuit de wijk naar het water. De terughoudende vormgeving versterkt de relatie van de woningen met de groene omgeving. Een speelse, alzijdige ordening van raampartijen en dakterrassen zorgt voor een afwisselend en sculpturaal beeld. De woningentrees zijn gecombineerd met toegangen tot inpandige bergingen ontworpen in een houten nis met diagonale patronen: Een verwijzing naar de nabijgelegen forten van Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Opdrachtgever:

Trebbe Wonen, Lunee Vastgoed

Programma:

12 Gezinswoningen

Locatie:

Blokhoeve Zuid, Nieuwegein

Ontwerp en realisatie:

2019 - 2021

BVO

2.600 m2

"De alzijdige ordening van raampartijen en dakterrassen zorgt voor een sculpturaal beeld"

"Rubuust metselwerk met diepgeplaatste ramen."

"Als prehistorische rotsblokken verspreid in een groen park."