Molukkenstraat | Amsterdam

Renovatie woningen en Albert Heijn in de Indische Buurt

Dit vroeg 20e-eeuwse complex met 33 sociale huurwoningen en een Albert Heijn-filiaal is schitterend gerenoveerd. Een juweel in de wijk die betekenis en glans geeft. Historisch onderzoek stond aan de basis van een vakkundige planuitwerking. De oorspronkelijke Amsterdamse School-stijl is tot in detail teruggebracht. Dat geldt voor de fraaie 70 meter lange winkelgevel, maar ook voor de elegante erboven gelegen woningen. De voorwaarden duurzaam en energiezuinig waren leidmotief en voeren terug naar de bij de stijl kenmerkende eerlijke bouwmaterialen.

 

De werkzaamheden omvatten een totaal cascoherstel, het vernieuwen van de woningen en het toevoegen van brede balkons aan de achtergevel. Welzijnsorganisatie Combiwel en Albert Heijn helpen hier jongeren met het project ‘Kamers met Kansen’. Ze krijgen er een kamer, coaching en werk om een zelfstandig leven op te bouwen.

Opdrachtgever:

De Alliantie

Programma:

33 Appartementen, 2 bedrijfsruimten

Locatie:

Indische buurt, Amsterdam

Fotografie:

Saskia Kok

Ontwerp en realisatie:

2010 - 2013

BVO

3.500 m2

"Historisch onderzoek stond aan de basis van een vakkundige planuitwerking."

"De oorspronkelijke Amsterdamse School-stijl is tot in detail teruggebracht."

"Hier is een bijzonder blok uit de Amsterdamse geschiedenis op overtuigende wijze nieuw leven ingeblazen."

welstandscommissie amsterdam