Brass house | Amsterdam

Messing woonhuis op IJburg

Dit woonhuis op Haveneiland-Oost is een sublieme combinatie van duurzaamheid en cachet. Het springt in het oog door de messing gevels met schuine vlakken. Verfijnd gedetailleerd en uitgelijnd. Het gevelmateriaal is 100% recyclebaar en kleurt van goud naar bruin. Dit bijzonder huis kreeg wereldwijde aandacht, van America tot Azië.

 

Voor een maximale openheid zijn de hal, toilet, trap en keuken gecombineerd in een lange kastenwand van voor naar achter. De kastenwand vernauwt en verbreedt de begane grond, waardoor er plekken ontstaan met verrassende perspectieven. Aan de tuin ligt een ontspannen zithoek met haard. Biobased bouwmaterialen en zonnepanelen maken het huis duurzaam en energiezuinig.

Opdrachtgever:

Particulier

Programma:

Woonhuis

Locatie:

IJburg, Amsterdam

Fotografie:

Stijn Poelstra

Ontwerp en realisatie:

2015 - 2017

BVO

210m2

"This sculptural brass house glows like a jewel in Amsterdam"

dwell magazine

"The facade material is fully recyclable and colors from gold to brown"

 

archdaily

"A streamlined material palette with minimalist detailing creates an airy and tranquil indoor environment"

 

dwell magazine