top of page

Kalverstraat 34 | Amsterdam

Renovatie winkelpand in Centrum

2017_DAMAST-architects_Kalverstraat 34_03.jpg

Dit monumentale pand aan de bekendste winkelstraat van Nederland is stijlvol en uitnodigend. Modern en tijdloos vormgegeven in zwart staal met messing accenten.

 

In de 19e eeuw bediende de Kalverstraat de gegoede burgerij. Met glazen etalages onder versierde kroonlijsten en Franse balkonhekken. In de Art Nouveau periode kreeg de winkelstraat een meer uitnodigend karakter. De toepassing van gietijzeren balken en de uitvindingen van getrokken glas en elektrische verlichting maakte bredere etalages mogelijk.

 

De vernieuwde winkel brengt de chique sfeer van weleer op een eigentijdse manier terug. Een zo groot mogelijke glaspartij hebben we gevat in een zwart stalen portaalspant. Met afgeschuinde pilasters en een architraaf brengen we het dragende karakter van de winkelplint tot uiting. De schaduwwerking van de flensen zorgt daarbij voor prettige verhoudingen. Een kroon van Franse balkonhekken hebben we - evenals de deurgreep, de haakse lichtbak en het huisnummer - tot het laatste schroefje mee-ontworpen.

 

Het winkelpand is gerenoveerd en van nieuwe installaties voorzien. Via de vide komt er veel daglicht binnen. Die extra ruimtelijke kwaliteit zorgt voor een optimale verhuurbaarheid.

Opdrachtgever:

Kroonenberg Groep

Programma:

Winkelpand

Locatie:

Centrum, Amsterdam

Uitvoering:

Bouwbedrijf Tuin

Fotografie:

Kees Hummel, DAMAST architects

Ontwerp en realisatie

2020 - 2022

BVO

90 m2

"Zwart staal met chique messing accenten."

"Een vide met daglicht voor een optimaal verhuurbare winkel."

"De dubbelhoge winkel

heeft een open plattegrond."

"Goudkleurende kopjes,

schaduwen en reflecties."

"De moderne, tijdloze vormgeving

van een dragend portaalspant."

bottom of page