Headquarters Intersell, Naarden

Dynamisch werklab voor bouwprofessionals

Een luxe interieur van ruwbouwmaterialen, die je normaal alleen op bouwplaatsen tegenkomt.

Zo werd een voormalige plasticfabriek in Naarden op een verfrissende manier getransformeerd tot een dynamisch werklab voor bouwprofessionals. Om de bouwers van een succesvol bouwbedrijf te inspireren en uit te dagen.

 

De entree is een eyecatcher, volledig opgetrokken uit traanplaat, die als een blauwe loper door het gebouw meandert. Speelse, ongedefinieerde plekken zorgen voor onverwachte ontmoetingen. Omringd door blikvangers als kroonluchters van wapeningsstaal en decors van oude paneeldeuren.

 

Zwaluwstaartplaten, stalen persroosters en liggers, grindvloeren en klinkers werden op onorthodoxe manier ingezet om de schoonheid ervan te laten zien. Funderingspalen werden plantenbakken en stalen strips deurgrepen. Het industrieel materiaal brengt een bijna monumentale sfeer. Lamellen van vuren constructiehout filteren daglicht in de kantoortuinen. In combinatie met interieurbeplanting zorgt het geheel voor een sfeervolle en gezonde werkomgeving die onbewust het creatieve denken stimuleert.

Opdrachtgever:

Bouwbedrijf Intersell, Naarden

Programma:

Huisvesting bouwbedrijf

Locatie:

Amsterdamsestraatweg, Naarden

Fotografie:

Petra Appelhof

Ontwerp en realisatie:

2020

BVO

1.500 m2

"Onverwachte ontmoetingen op speelse plekken."

"Een dynamisch werlab die creatief denken stimuleert."

"De industriële entree als

monumentale eyecather."

"De schoonheid van ruwbouw-

materialen, zichtbaar gemaakt."