top of page

Rooswijck offices | Amsterdam

Multifunctioneel kantoorgebouw in Buitenveldert

2001_DAMAST-architects_Rooswijck_16.jpg

Stedelijk en stoer, Rooswijck 5 schittert door eenvoud. Nabij het Amsterdamse zakendistrict aan de Zuidas is hoogwaardige kwaliteit toegevoegd aan de populaire wijk Buitenveldert. Een superflexibel houten kantoorgebouw dat zich naadloos voegt in het AUP uit 1935 van Cornelis van Eesteren.

Deze naoorlogse wijk kenmerkt zich door rechthoekige stratenpatronen en ingetogen, ritmische gevels. De zwart stalen gevelgeleding van Rooswijck sluit hierop aan en maakt de achterliggende constructie afleesbaar. Smalle gevelvinnen verfijnen die ritmiek. Art-Punch geperforeerde gevelpanelen tonen de stedenbouwkundige isometrie van het AUP. Hierachter bevinden zich draairamen.

Door nieuwbouw boven op de bestaande souterrainvloer te plaatsen is het bruikbare volume verhoogd. Een 100% houten draagconstructie creëert 2 extra hoge verdiepingen met een maximaal vrije indeelbaarheid. Daardoor leent het gebouw zich voor zowel kantoor- als bedrijfsfuncties. Het interieur ademt een warm industriële sfeer door de duurzame houten constructie en all-black installaties. Energiezuinige installaties en natuurlijk licht zorgen voor een prettig binnenklimaat.

Opdrachtgever:

Kroonenberg Groep

Programma:

Multifunctioneel gebouw

Locatie:

Buitenveldert, Amsterdam

Uitvoering:

J.P. van Eesteren

Ontwerp en realisatie:

2020 - 2023

BVO:

1.450 m2

"100% Circulaire houten constructie

is duurzaam en waardevast"

"Superflexibiliteit door computervloer"

"Badend in natuurlijk licht

door alzijdig glazen gevels"

"Chic-industrial look

met all-black installaties"

"Cornelis van Van Eesteren’s

AUP uit 1935 in art-punch"

"Licht, lucht en ruimte:

een ode aan het modernisme"

"Herontwikkeling als aanjager van leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit"

bottom of page