top of page

J. Kisch & Zonen | Amsterdam

Interieur bedrijfspand met showrooms

2109_DAMAST-architects_Kisch_07.jpg

Warmte en menselijkheid zijn de grootste waarden van het Amsterdamse familiebedrijf J. Kisch en Zonen dat in 1895 is opgericht. De expliciete wens was om in het nieuwe bedrijfspand een uitnodigende en behaaglijke omgeving te creëren. Gericht op groei en waar medewerkers en klanten elkaar graag ontmoeten.

 

De drie verdiepingen zijn ingericht met twee showrooms, een café en een kantoor. Passend bij de identiteit en de duurzame ambities van het bedrijf kozen we voor echte, hoogwaardige materialen. De ‘24 uur met Kisch showroom’ op de begane grond is vormgegeven als een aanpasbaar experience-center met álles wat het bedrijf aan meubelbeslag kan leveren. Diagonale zichtlijnen zorgen er voor een gevarieerde ruimtebeleving.

 

Het café op de verdieping is de samenkomstplek voor informele afspraken en de lunch. Het donkere hout ‘van de Jordanese kroeg’ en de koperen kroonluchter kregen er een moderne draai. Voor evenementen openen brede taatsdeuren naar de aangrenzende showroom. Zo ontstaat er een zaal met loungebar.

 

De kantoorverdieping is flexibel en eenvoudig uit te breiden. Groene planten maken een levendige, transparante afscheiding in de open werkomgeving, wat zorgt voor rust en comfort. In de greenroom zijn klassiek en modern prachtig in balans, passend bij de ruim 125 jaar bestaande onderneming. Ton-sur-ton stoffering en een 4 meter lange custom designed marmeren tafel kenmerken deze sfeervolle vergaderruimte. Het interieur van het nieuwe bedrijfspand van J. Kisch & Zonen weerspiegelt het DNA van het familiebedrijf; waar het vandaan komt en waar het naartoe gaat.

Opdrachtgever:

J. Kisch & Zonen

Programma:

Kantoor en showrooms

Locatie:

Sloterdijk, Amsterdam

Uitvoering:

TBP Bouw,

Frits de Jong Interieurbouw

Fotografie:

Flaredepartment

Ontwerp en realisatie:

2021 - 2022

BVO:

550 m2

"Dynamiek en overzicht in de showrooms."

"Een uitnodigende en behaaglijke omgeving met échte materialen."

"Klassiek en modern komen samen

in de greenroom."

bottom of page