Stadhuis restaurant | Amsterdam-Noord

Multifunctionele plaza

Het duurzame en circulaire interieur van Stadsdeelkantoor Buikslotermeerplein is eenvoudig en eerlijk. Het sluit perfect aan bij het stoere, ongeveinsde Amsterdam-Noord gevoel. En het sociale karakter van de Noorderlingen. Heldere routes en zichtlijnen zorgen voor een rustige en comfortabele werkomgeving met een verscheidenheid aan plekken. 

 

De Gemeente Amsterdam maakt haar vastgoed geschikt voor flexibel, projectmatig en gebiedsgericht werken. Met veel aandacht voor de herkomst van materialen. Stadsdeelkantoor Buikslotermeerplein is onderdeel van deze operatie en vormt het facilitaire hart van alle nieuwe ontwikkelingen. Het palet aan kleuren en materialen is beperkt. Al het hout is duurzaam geproduceerd en de stoelen zijn gemaakt van gerecyclede pet-flessen. Kenmerkend is het accent van het oranjerood, verwijzend naar de grondverf dat in de bouw en in de scheepsbouw wordt gebruikt.

Opdrachtgever:

Gemeente Amsterdam

Programma:

Superflexkantoor en bedrijsrestaurant

Locatie:

Buikslotermeerplein, Amsterdam

Fotografie:

Peter Tijhuis

Ontwerp en realisatie:

2019

BVO

1.200 m2

"Oranje kleuraccenten verwijzen naar de voormalige scheepsbouw."

"Houten lamellen filteren zonlicht."

"Biobased hout en stoelen van gerecyclede PET-flessen"